Bij twijfel over de maat graag eerst contact!!
Onze hoezen worden met de hand gemaakt, in Nederland. We hebben een groot assortiment en werken met zo min mogelijk vooraad. Om je onze uitgebreide collectie te kunnen blijven aanbieden doen we ons uiterste best het aantal retouren zo laag mogelijk te houden.

Levertijden - Na ontvangst van de betaling streven we ernaar je hoes binnen 5 werkdagen en een tas binnen 10 werkdagen te laten bezorgen. Indien de bezorgtijd erg afwijkt van deze streeftijden laten we je dat weten. Is er haast bij? Laat het weten. We zullen altijd proberen eraan tegemoet te komen. Voor een korte vraag kan je een whatsapp sturen +31 (0) 6 38 90 69 10 of stuur een email naar hello [at] westermanbags [dot] com

Adressering - Ander bezorgadres? Stuur dan binnen 24 uur na het plaatsen van je bestelling een email naar bestelling [at] WestermanBags.com, met de bevestiging van je bestelling (email) als identificatie. Wij zijn niet verantwoordelijk voor foutieve adressering.

Je hoes of tas wordt als cadeau verpakt en verstuurd in een beschermende envelop of doos. Standaard verzending met PostNL. Zodra je hoes is verzonden krijg je bericht per email. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van recycled materiaal voor onze enveloppen. 

Betaling -  Betaalmethodes van de webwinkel zijn: Ideal, Paypal en creditcard.
De prijzen op WestermanBags zijn inclusief 21 %btw en exclusief eventuele verzendkosten. In je winkelwagentje kan je het totaalbedrag zien inclusief verzenden. 

Betalen met creditcard
De webshop maakt gebruik van het betaalsysteem van Stripe, Paypal en Mollie voor iDeal. Je kan veilig en snel betalen met alle soorten creditcards en bankpassen. Je creditcard gegevens worden niet opgeslagen bij Stripe, Paypal, Mollie of bij Westerman Bags.

Retourneren - Handgemaakte producten zijn nooit zo gelijk als machinaal vervaardigde producten dat zijn. Dat kan simpelweg niet. Het ene exemplaar zal dus wat afwijken van het andere exemplaar. Ook wij houden ons aan de wet "koop op afstand". We stellen het op prijs als je de maat van je hoes vooraf GOED checkt!

Het is mogelijk dat het product niet aan je verwachtingen voldoet. Je kan je aankoop binnen 14 werkdagen retourneren. Wij vergoeden het volledige aankoop bedrag. Een paar regels:
- Neem contact op via Retour [at] WestermanBags.com voordat je iets terugstuurt. (Wij vernemen graag de reden van retour - niet verplicht)
- De hoes of tas is ongebruikt en onbeschadigd.
- Terugsturen in degelijke of originele verpakking.
- De kosten voor het retour sturen worden niet vergoed
- Terugsturen op eigen risico

Maatwerk bestellingen en items met initialen en sale/uitverkoop items zijn definitief en kunnen niet geretourneerd of geruild worden.

Na ontvangst van de hoes of tas in originele staat krijg je hierover per email bericht en wordt het aankoopbedrag teruggestort.

Ruilen - Artikelen kan je ruilen door de te vervangen artikel(en) te retourneren en vervolgens een nieuwe bestelling te plaatsten op de website. Wij kunnen helaas de bestellingen niet met elkaar verrekenen. Zodra wij het geretourneerde artikel in ontvangst hebben genomen gaan wij over tot het uitbetalen van het aankoopbedrag. 

Garantie en kwaliteit
Wij geven op al onze items 3 maanden garantie. Indien de hoes of tas binnen deze periode stuk gaat kan je deze omruilen voor nieuw exemplaar, indien voorradig. Dit geldt voor naden, stiksels en drukknopen. Neem vooraf contact op per email.  Onze hoezen en tassen zijn gemaakt van 100% wol; motjes kunnen kleine gaatjes maken in het oppervlak. Slijtage bij normaal gebruik valt niet onder de garantie. Vilt slijt sneller bij veelvuldig schuren met ander textiel, met name wollen vezels.