Missie

Duurzaamheid is letterlijk de rode draad door mijn bedrijf; Het verbindt doordachte ontwerpen, natuurlijk materiaal gebruik en toekomstvisie .. naar een toekomst met minder (geen!) afval en meer eerlijke arbeid. In alle ontwerpen zit dan ook een "rode draad", de verbindende factor tussen ontwerp, duurzaamheid en jij als gelukkige eindgebruiker!

****

Ik neem je graag mee op reis naar 2025. Naar een gezonde en groene wereld waar ruimte is voor mensen en natuur. Om dat te kunnen doen ben ik permanent bezig met het verduurzamen van mijn bedrijf en het verminderen van de ecologische voetafdruk. Bij iedere keuze die ik maak, staat het verminderen van afval en uitstoot voorop. 

****

Dat is waar ik mij voor inzet, bij elke stap die ik zet als mens, als Westerman Bags eigenaar en bij elke hoes die ik naai.

Westerman bags Green Steps green heart logo

De belangrijkste pijlers van mijn missie:

 * Het leveren van een functioneel en tijdloos product

Door het ontwerpen van een tijdloos product kies je voor een anti-mode; Ik heb geen hitsige collecties die je dwingen om weer iets nieuws te kopen. Met een Westerman Bags bescherm je je kostbare electronica met een product waar je trots op kan zijn. Onafhankelijk van mode of trends. 

* Het gebruik van natuurlijke materialen van hernieuwbare bronnen

Westerman Bags ongeverfde wolvilt is 100% biologisch afbreekbaar. Het bevat geen chemische stoffen. Al het wolvilt en leer komt van hernieuwbare bronnen. Deze raken nooit uitgeput. 

* Transparantie van het productieproces

"Waar komt dat vandaan, waar wordt dat gemaakt?" Ik wil het gehele productieproces inzichtelijk maken, voor iedereen. In de nabije toekomst zal ik ook het productieproces van onze materialen inzichtelijk maken. Hiervoor werk ik samen met mijn leveranciers uit binnen- en buitenland. 

* Fairtrade

De tassen en accessoires van Westerman Bags worden gemaakt in Nederland. Dat is overzichtelijk én kostbaar. Om dit mogelijk te maken verkoop ik zoveel mogelijk direct aan de klant, via mijn webshops www.westermanbags.com en internationaal via Etsy

* Afval verminderen: Zero Waste in 2025!

We Go Green, jij ook? Ik maak steeds weer kleine en grote keuzes om afval te verminderen. In 2025 produceert Westerman Bags geen afval meer! Heb jij een idee wat je kan doen met kleine stukjes leer, garen of vilt? Laat het me weten! 

Inmiddels maken we enveloppen van recycled materiaal (oude kalanders, atlassen), houden we een zo kleine mogelijke voorraad en bedenken we nieuwe projecten en ontwerpen om ons afval materiaal te her-gebruiken.