Over mij

De rode draad bij Westerman Bags staat voor verbinding, aandacht voor ontwerp en een crush voor duurzaam Dutch Design. Vanuit mijn atelier in het oosten van Nederland worden mijn vilten ontwerpen over de hele wereld verstuurd. Op de kaart hieronder zie je een oranje stipje daar waar een hoes of tas van Westerman bags in gebruik is. 

Etsy sales map for Westerman Bags


Over Annemieke Westerman.

Als maker van functionele items krijg ik het meeste voldoening uit de directe verbinding met het proces én het eindresultaat; mijn idee krijgt vorm en gaat direct door naar de eindgebruiker. Met trots, energie en vooral aandacht verbind ik die drie pijlers van mijn merk: De mooiste natuurlijke materialen, een stijlvol product en mijn klanten. Na een studie bouwkunde en een studie modevormgeving sloot ik een magisch verbond met mijn naaimachine en Apple computer. Door ieder onderdeel van mijn bedrijf zelf te ontwikkelen zijn alle details uitgewerkt in een persoonlijke en verfijnde stijl. 

Hi, I am Annemieke Westerman and I believe in the craftsmans way of life: the command over materials, tools & processes. In an era of ruthlessly cheap imports, I take pride in handcrafting each item from premium materials with an eye for details and functionality. 

Annemieke Westerman eigenaar van Westerman Bags

 

Leerbedrijf.

Naast het werken met mijn handen zoek ik inspiratie in en verbinding met mensen. Dit doe ik als examinator van een modeopleiding, als stagebedrijf en als netwerker. Ik werk samen met de SBB, Landstede en Cibap. Ben je op zoek naar een stage neem gerust contact met ons op. 

 

Materiaal.

Westerman Bags worden in Nederland gemaakt van natuurlijke materialen en hernieuwbare bronnen.
Mijn wolvilten en lederen producten zijn ontworpen met een kenmerkende stijl en functie: Ze zijn gemaakt van 100% wol, plantaardig gelooid leer en worden met grote zorg bewerkt. Het is mijn missie om met natuurlijke materialen een eigentijds en functioneel product te maken, waarbij ik zo min mogelijk afval produceer en plastic wordt vermeden. 

Natuurlijke materialen hoes en tas

 

Online verkopen.

Naast een  levenslange passie voor maken ben ik een online "fempreneur" en inspirator. Sinds ik me kan herinneren ben ik onderweg met laptop, foto's en schrijfsel. Ik schreef blogs toen dat nog in html moest en Hyves nog hip moest worden. Ik geloof dat het online ondernemen vooral door vrouwen vaak nog als ingewikkeld wordt gezien. Ik denk dat het juist een prachtig middel kan zijn voor onafhankelijkheid en een etalage voor je kunnen naast moederschap, zorgtaken etc. 

Ik gebruik al decennia Etsy voor mij mijn internationale verkopen en Shopify voor mijn voornamelijk BeNeLux verkopen. Ik help vrouwen en groepen vrouwen graag op weg om over het gevoel van "ik ben A-technisch" en "o maar dat is niks voor" heen te stappen en in de oneindige mogelijkheden te stappen van de online wereld.

Over online verkopen via Etsy staat een uitgebreid interview met Annemieke Westerman op het Financieel Onafhankelijk Blog

 Neem gerust contact met me op als je hierover meer wilt weten of als je een kickstart nodig hebt om van start te gaan met je business. Ik geef kickstartsessies op donatiebasis via Zoom (en live als dat weer kan ) en neem met jou door hoe je bijvoorbeeld:

* Je keuze kan maken in welk online platform het beste is voor jou plan/idee/business/droom

* Hands-on: Hoe je je Etsy winkel kan inrichten

* Hoe je met Shopify begint

*Hoe je vanuit Nederland klanten over de hele wereld bereikt

Ik wens iedereen de vrijheid om vanuit huis, met alle taken die je als vrouw (en als man) ook hebt in je leven, vanuit je passie en hart kan werken. Want we hebben allemaal de kracht van creatie in ons. Shine on!