HandMade FeltGoods. Now available for iPhone 13, Macbook 14" and 16". HandMade FeltGoods. Now available for iPhone 13, Macbook 14" and 16".

translation missing: nl.general.livesearch.posts_pages_results_header

translation missing: nl.general.livesearch.results_viewall (0)

Maatwerk gallery

Maatwerk gallery
In het afgelopen jaar heb ik weer prachtige speciale opdrachten mogen maken. Naast de uitgebreide collectie vilten en leren hoezen die je met 1 klik kan bestellen via de website, kan je ook voor alle maten en soorten tablets en laptops een hoes laten maken. Het proces om van een idee in je hoofd tot een product te komen vraagt aandacht en helderheid. De communicatie moet wel soepel en helder zijn. Bij Westerman Bags communiceer je direct met mij, de maker en ontwerper van jouw speciale hoes of tas. Ben je geïnspireerd en wil je direct een maatwerk hoes aanvragen?

Ga dan hier naar het maatwerk aanvraag formulier en laat me weten wat ik voor je kan maken of hoe ik met je mee kan denken.

Bekijk hier de vilten en leren hoezen en tassen die ik maakte voor klanten over de hele wereld.

 

Leren hoezen met logo voor macbook

Macbook hoes van leder voor creatief marketing bureau

⬆️ Deze leren hoezen in de variant zwart en cognac bruin zijn in gebruik bij een conceptueel marketing bureau. De werknemers in Parijs en California hebben nu een stevige en unieke leren hoes om hun Macbook te beschermen en om in stijl bij de klant te verschijnen. De leren hoezen zijn gemaakt van plantaardig gelooid waterbuffel leer en de voering van dun naturel wolvilt. Het logo wordt gepreegd in het leer, wat een prachtige diepe afdruk geeft in het natuurlijke leer. 

 

 

Vilten hoezen met corporate logo in leer

Vilten hoezen voor bedrijf met logo in leder

⬆️ Alle werknemers van een onafhankelijk strategisch creatief bedrijf in de USA hebben nu een prachtige gele (of zwarte) vilten hoes om hun Macbook en showen deze dagelijks bij de klanten van  de agency, geheel in verbinding met de huisstijl en marketing van het bedrijf. De hoezen zijn gemaakt van wolvilt in twee kleuren en hebben zowel een logo van leer aan de bovenkant als een opgestikte branded patch. Heb je interesse in een speciale hoes voor jouw bedrijf, stuur me dan via dit formulier een aanvraag & ik laat je weten wat ik voor je kan doen. 

 

 Portfolio tas van vilt architect Portfolio tas van vilt interieur architect

⬆️ Wanneer je veel onderweg bent naar klanten met samples en grote portfolio's zijn de meeste tassen te klein. Voor een interieur architecten bureau in de USA heb ik deze portfolio en sample tas gemaakt waarin precies past wat de architect mee moet nemen naar de klant. Met de dubbele leren hengels is de tas makkelijk te dragen om je schouder of in de hand. 

 

De Rode draad van de vilten hoezen van Westerman Bags Tassen

⬆️ Een leren hoes met blauwe voering en mijn eigen Westerman Bags logo erop/erin. Bijzonder: deze hoes heeft in plaats van het off-white contrasterende stiksel, een zwart stiksel wat de hoes een extra sjieke uitstraling geeft. De 12" Macbook past er precies in - het leer is in het begin nog een beetje stug en wordt soepeler na verloop van tijd. 

 

Zwart leren paspoort hoes en vilten etui maatwerk

⬆️ Tijdens een van mijn eerste dagen in mijn nieuwe atelier aan huis kreeg ik de opdracht vanuit de Verenigde Staten om 2 etuis te maken en een paspoort hoesje. In dit speciale setje hoezen zie je mijn favoriete materialen terug: Zwart leer met een prachtig roor contrasterend stiksel, een Dark Pink etui van 3mm dik wolvilt en een klassiek cognac bruin etui. 

 

Zwart vilten hoes voor Macbook pro 16 met Apple logo

⬆️ Wolvilt is een heerlijk materiaal om mee te werken; het is zacht en toch stevig, het rafelt niet en het heeft prachtige kleuren. Voor deze klant heb ik wederom een hoes gemaakt met Apple logo. Op aanvraag kan ik dit voor alle kleuren en maten vilten hoezen maken maar het zal vanwege het logo nooit een collectie item worden. Het zwarte vilt is 3 mm dik ongeverfd wolvilt. Vanwege de ongeverfde kwaliteit is het eigenlijk geen zwart maar antraciet. Je ziet de lichtere "haren" tussen de zwarte wol door. Het Apple logo is met de hand gesneden uit 1 mm dik off-white wolvilt. De rode draadjes aan de bovenkant steken af op het zwart/wit ontwerp als een kers op de taart. Wil je ook een vilten hoes met een logo erop? Deze kan je bestellen via het maatwerk aanvraag formulier

Vilten etui en hoes met naam in leer, monogram initialen

⬆️ Dit eye-catching setje hoezen (voor iPad en het XL Rits Etui)  kan je standaard in de winkel kopen, met 2 klikken en het invullen van je naam. Dus stiekem hoort 'ie niet in deze gallery thuis maar ik vind hem echt TE mooi om niet te showen. het maatwerk zit 'm bij dit etui natuurlijk in het naamlabel. Iedere naam wordt met de hand gezet - dit is tijdrovend en precies klusje. het levert een strak en persoonlijk resultaat op - wie wil er nu niet zo'n etui in je favoriete kleuren én met je naam erop? Dit setje is in grijs en rood wolvilt gemaakt, maar je kan hiervoor iedere kleurencombinatie uit mijn collectie kiezen en dan je bestelling plaatsen met het online bestelformulier. 

 

translation missing: nl.blogs.article.read_more

Duurzaamheid missie - afvalvrij in 2025

Duurzaamheid missie  - afvalvrij in 2025

Duurzaamheid is letterlijk de rode draad door mijn bedrijf Westerman tassen. Het verbindt doordachte ontwerpen, natuurlijk materiaal gebruik (wolvilt) en een heldere visie .. naar een toekomst met minder (geen!) afval en meer eerlijke arbeid. In al mijn wol vilten ontwerpen zit dan ook een "rode draad", de verbindende factor tussen ontwerp, duurzaamheid en jij als gelukkige eindgebruiker!

Vilten bloempot cactus planthouder wol vilt

Ik neem je graag mee op reis naar 2025. Naar een gezonde en groene wereld waar ruimte is voor mensen en natuur. Om dat te kunnen doen ben ik permanent bezig met het verduurzamen van mijn bedrijf en het verminderen van de ecologische voetafdruk. Bij iedere keuze die ik maak, staat het verminderen van afval en uitstoot voorop. 

Dat is waar ik mij voor inzet, bij elke stap die ik zet als mens, als Westerman Bags eigenaar en bij elke hoes die ik naai.

 Handen rode draad hoesje vilt en leer

Westerman bags Green Steps green heart logo

 

* Afval verminderen: Zero Waste in 2025!

Verpakkingsmateriaal is een grote doorn in mijn oog. Als ik zelf iets online bestel, wat nu in tijden van Corona al helemaal onvermijdelijk is, kijk ik met vrees uit naar de verpakking. Vaak is het plastic of papier met heel veel plastic tape. Goed verpakken is een must, want wat heb je aan een beschadigd product? De uitdaging ligt in het gebruik van zo min mogelijk verpakkingsmateriaal én zoveel als mogelijk gerecycled, onbedrukt en ongebleekt papier en karton. Mijn vilten tassen en hoezen zijn gelukkig niet zo gevoelig voor transportschade maar moeten evengoed verpakt worden als ze met de post meegaan. Daarvoor gebruik ik 90% gerecycled bruin karton zonder opdruk. het doel van mijn verpakkingen is dat je  prima nog een paar keer kan gebruiken voordat het naar de papierrecycling gaat.

Inmiddels wordt op kleine schaal mijn wolvilt restanten gebruikt door creatieve moeders, buitenschoolse opvang en op de Vrije School. De kleine stukjes kunnen met een stevige zig zag aan elkaar worden gezet en dan kan je er bijvoorbeeld zooltjes van maken voor onder sloffen, en kniestukken voor op je spijkerbroek. Als je er kleine rondjes van knipt kan je ze met dubbelzijdig tape onder de stoel en tafelpoten plakken zodat ze geluid en krasloos door je kamer of klaslokaal kunnen bewegen. 

Wolvilt tassen en hoezen snijstukken

 

I Go Green, jij ook? Ik maak steeds weer kleine en grote keuzes om afval te verminderen. Mijn doel: In 2025 produceert Westerman Bags geen afval meer! Heb jij een idee wat je kan doen met kleine stukjes leer, garen of vilt? Laat het me weten!

 

translation missing: nl.blogs.article.read_more

Keuzehulp tablet maat - Tablet Size chart

Keuzehulp tablet maat - Tablet Size chart

Hoe vind je & kies je de juiste maat iPad, Samsung of Surface tablet. (for english scroll down)

Stel. Je hebt een prachtige vilten hoes uitgezocht op mijn website en staat op het punt om te bestellen, Maar nu staat de maat van je iPad of Samsung Tab niet in het maat-menu. Of erger nog, oeps: Welke tablet heb je eigenlijk? Omdat ik voor elke maat tablet een hoes kan maken heb ik hieronder een uitgebreid overzicht van alle gangbare tablets voor je gemaakt en hoe je aan de hand van het serienummer de afmeting en het model van je iPad, Samsung of Surface tablet kan vinden.

Daarnaast bied ik ook extra maten aan voor de vilten hoezen zodat je ook je iPad, iPhone en MS Surface kan gebruiken in combinatie Apple Magic Keyboard, Smart Folio , Smart Cover en Type cover en een Westerman Bags vilten hoes. Je begrijpt inmiddels wel dat dit zoveel verschillende maten geeft dat het onmogelijk is om dit allemaal als standaard maat op de website weer te geven. Scroll naar het einde van dit bericht voor het overzicht van de tablet maten met extra covers.  

Keuzehulp Tablet maten vilten hoes kiezen voor iPad, Surface, Samsung

Overzicht van tablet maten (for english scroll down)

Staat jouw tablet niet genoemd als maatkeuze bij de hoes van jouw keuze op mijn website? Je hebt dus geluk, ik kan iedere hoes uit mijn collectie maken voor ELKE maat tablet. 

Laat me weten welke hoes je wil bestellen voor welke tablet; Kopieer de regel hieronder die van toepassing is op jouw tablet en laat weten of je de tablet kaal gebruikt of dat je er nog een extra beschermhoes omheen gebruikt. Indien het laatste het geval is, laat ook weten wat hiervan de precieze maten zijn. Vraag je speciale vilten tablet hoes aan via dit formulier. https://westermanbags.com/pages/custom-request-for Ik reken hier een kleine meerprijs voor.

Hieronder vind je een overzicht van de meest gangbare tablets op de Nederlandse mark. (Hoogte x Breedte x Dikte):

Een iPad-model herkennen? Zoek AXXXX nummer op achterzijde


****

Is your tablet not listed as a size option for the cover of your choice on my website? You're lucky, I can make any cover for ANY size tablet.  Let me know which cover you want to order & for which tablet; Copy the line below which applies to your tablet and let me know if you use the tablet bare or with an extra protective cover. If the latter is the case, also let me know what the exact measurements are. 

Please request your special tablet cover by using this form: https://westermanbags.com/pages/custom-request-form . I charge a small additional cost for this. 

Below is an overview of the most common tablets on the Dutch market. (Height x Width x Thickness):

Find your iPad model by looking for the AXXXX number on the back.

**
In addition, I also offer extended sizes for the felt covers so you can also use your iPad, iPhone and MS Surface in combination with Apple Magic Keyboard, Smart Folio, Smart Cover and Type cover and a Westerman Bags felt cover. You probably understand by now that this results in so many different sizes that it is impossible to display all of this as a standard size on the website. Scroll to the end of this post for an overview of the tablet sizes with extra covers.

******

Apple tablets
iPad 1: 242,8 x 189,7 x13,4 mm (A1337, A1219) 
iPad 2: 241,2 x 185,7 x 8,8 mm (A1395, A1396, A1397) 
iPad 3/4: 241,2 x 185,7 x 9,4 mm (A1458, A1459, A1460/ A1416, A1430, A1403) 
iPad Air 1(9.7"): 240 x 169,5 x 7,5 mm (A1474, A1475, A1476) 
iPad Air 2 (9.7"): 240 x 169,5 x 6,1 mm (vA1566, A1567) 
iPad Air 3 2019 (10.5") : 250,6 x 174,1 x 6.1 mm (A2152, A2123, A2153, A2154) 
iPad Air 4 2020 (10.9") : 247,6 x 178,5 x 6.1 mm (A2324, A2072)
iPad 5th Gen 2017 (9.7"): 240 x 169,5 x 7.5 mm (A1822, A1823) 
iPad 6th Gen 2018 (9.7"): 240 x 169,5 x 7.5 mm (A1893, A1954) 
iPad 7th Gen 2019  (10.2") 250,6 x 174,1 x 7.5 mm (A2200, A2198, A2197) 
iPad 8th Gen 2020 (10.2") 250,6 x 174,1 x 7.5 mm (A2270, A2428, A2429, A2430 ) 
iPad Pro 9.7: 240 x 169.5 x 6.1 mm (A1673, A1674, A1675) 
iPad Pro 10.5: 250.6 x 174 x 6.1 mm (A1701, A1709) 
iPad Pro 11 1st gen/ USB-C: 247.6 x 178.5 x 5.9 mm (A1980, A2013, A1934, A1979) 
iPad Pro 11 2nd gen (2020) /USB-C: 247.6 x 178.5 x 5.9 mm (A2068, A2230, A2231, A2228) 
iPad Mini 1 (2012): 200 x 134.7 x 7.2 mm (A1432, A1454, A1455)
iPad Mini 2 (2013): 200x 134,7 x 7,5 mm (A1489, A1490, A1491) 
iPad Mini 3 (2014): 200x 134,7 x 7,5 mm (A1599, A1600) 
iPad Mini 4 (2015): 203,2 x 134,8 x 6,1 mm (A1538, A1550) 
iPad Mini 5 (2019): 203,2 x 134,8 x 6.1 (A2124, A2125, A2126,A2133) 
iPad Pro 12.9 gen 1&2: 305.7 x 220.6 x 6.9 mm (A1584, A1652/ A1670, 
iPad Pro 12.9 (gen 3, 2018) /USB-C: 280.6 x 214.9 x 5.9 mm (A1876, A2014, 
iPad Pro 12.9 (gen 4, 2020) /USB-C: 280.6 x 214.9 x 5.9 mm (A2233, A2232, 

Samsung Android tablets (Check SM-TXXX nummer) 
Samsung Galaxy TAB 10.1: 256,7 x 172,9 x 8,6 mm
Samsung Galaxy TAB2 10.1: 256,6 x 175,3 x 9,7 mm
Samsung Galaxy TAB 3 10.1 243,1 x 176,1 x 7,95 mm
Samsung Galaxy TAB 4 10.1: 243 x 176 x 7,95 mm
Samsung Galaxy TAB S 10.5: 247,3 x 177,3 x 6,6 mm
Samsung Galaxy TAB S2: 237.3 x 169 x 5.6 mm
Samsung Galaxy TAB S3: 237.3 x 169 x 6 mm 
Samsung Galaxy TAB S4 (10.5) : 249,3 x 164,3 x 7,1 mm 
Samsung Galaxy TAB S5e 10.5 (SM-T720/T725): 245 x 160 x 5.5 mm 
Samsung Galaxy TAB S6 10.5 (SM-T860/T865): 244.5 x 159.5 x 5.7 mm 
Samsung Galaxy TAB S6 Lite 10.4 (SM-P610/P615): 244.5 x 154.3 x 7 mm 
Samsung Galaxy TAB S7 11 (SM-T870/T875/T876B): 253.8 x 165.3 x 6.3 mm 
Samsung Galaxy TAB S7+ 12.4 (SM-T970/T976B): 285 x 185 x 5.7 mm  
Samsung Galaxy TAB A 9.7: 242 x 166.8 x 7.5 mm 
Samsung Galaxy TAB A 10.1 (2016/ SM-T585/T580): 254,2 x 155,3 x 8,2 mm 
Samsung Galaxy TAB A 10.1 (2019/ SM-T510/T515 ): 245,2 x 149,4 x 7,5 
Samsung Galaxy TAB A7 10.4 (2020/ SM-T500/T505): 247,6 x 157,4 x 7 mm 
Samsung Galaxy TAB A 10.5 (2018/ SM-T590/T595): 260 x 161,1 x 8 mm 
Samsung Galaxy TAB E 9.6: 241,9 x 149,5 x 8,5 mm

Windows tablets
Microsoft Surface Pro 2 W8: 275 x 173 x 13,5 mm 
Microsoft Surface Pro 3: 201 x 292 x 9.1 mm 
Microsoft Surface Pro 4: 201.42 x 292.1 x 8.4 mm 
Microsoft Surface Pro (2017): 201 x 292 x 8.4 mm 
Microsoft Surface Pro 6 (2018): 201 x 292 x 8.4 mm  
Microsoft Surface Pro 7 (2019): 201 x 292 x 8.4 mm  
Microsoft Surface Pro X (2020): 208 x 287 x 7.3 mm
Microsoft Surface 3: 187 x 267 x 8.7 mm 

Microsoft Surface GO (2018) 10" 
Microsoft Surface Go 2 (2020) 10" 
HP Elitepad 900: 261 x 178 x 9,2 mm
Acer Aconia W510: 286 x 187 x 10 mm
Acer Aconia W700 (11.6") : 295 x 191 x 11,9 mm
Toshiba Encore WT8-A-102: 213 x 135,9 x 10,68 mm
Dell Venue 11 Pro : 297,7 x 176,8 x 10,2/ 12,2mm

***

Apple Magic Keyboards, Smart Folios, Smart Covers, and Type Covers. (for english scroll down)

Hieronder vind je een overzicht van de extra accessoire die gebruikt worden bij tablets, zodat ik weet hoeveel extra ruimte er nodig is in je vilten hoes. 

iPad (kaal) -> geen Smart Covers of Folios om of aan je iPad
iPad met Magic Keyboard -> Apple’s Magic Keyboard made to connect to iPads.
iPad met Smart Cover/Keyboard -> Apple’s Smart Cover of Smart Keyboard aan de voorkant.
iPads met Smart Folios -> Apple’s Smart Folio of Smart Keyboard Folio aan de voor & achterkant.

MS Surface Pro Typecover 

Below you will find an overview of the extra accessories used with your tablet so that I know how much extra space is needed in your felt cover.

ipad covers overzicht

iPad (naked) -> no Smart Covers or Folios attached to your iPad
iPad with Magic Keyboard -> Apple’s Magic Keyboard made to connect to iPads.
iPad with Smart Cover/Keyboard -> Apple’s Smart Cover or Smart Keyboard on the front.
iPads with Smart Folios -> Apple’s Smart Folio or Smart Keyboard Folio on the front and back.

MS Surface Pro Typecover 

***

Het kan natuurlijk zijn dat je alsnog niet kan vinden wat je zoekt, neem dan gerust contact met me op. Groet, Annemieke Jagat Prem

 

translation missing: nl.blogs.article.read_more

Wat is wolvilt? Natuurlijke materialen vs plastic.

Wat is wolvilt? Natuurlijke materialen vs plastic.

Nederlanders kunnen zo lekker direct zijn. Maar je kan er ook van leren. Zo hoorde ik, toen ik met mijn vilten tassen en hoezen nog op markten en beurzen stond, regelmatig opmerkingen voorbij komen in de trant van  "Zo'n vilten hoesje koop ik bij de Hema voor 5,00 euro. "

Omdat ik altijd alleen met pure wol werk was dit voor mij bijna onvoorstelbaar. Maar op een plaatje, via internet, ziet er het wel een beetje hetzelfde uit. Maar dat is dan ook het enige, want je vergelijkt een schaap met een cola fles. Ja echt, zo groot is het verschil.  Via een plaatje kan je textuur, het gevoel (de "touch") en stevigheid van wolvilt niet overbrengen. Dus.. De hoogste tijd voor een uitleg! Er zit natuurlijk een enorm verschil tussen vilt van de Hema (of andere winkel zoals Action, Blokker etc.) en dat van Westerman Bags. In deze blog leg ik uit waar dat verschil nu precies in zit. Lees hieronder meer over duurzaam wolvilt, plastic wolvilt en historisch textiel. 

Vilt - Hip of ouderwets.
Vilt en Wolvilt is helemaal hip, maar wist je dat vilt van schapen wol de oudst bekende textiel soort is? Het werd reeds lang voor onze jaartelling gebruikt voor sokken, schoenen en hoeden. Het gaat hierbij natuurlijk om WOL vilt, want lang waren alleen natuurlijke vezels beschikbaar.  In Mongolië maken ze er nog steeds tenten van:

 

Van schapen wol naar vilt - hoe dan? 

Vezels van wol gaan open staan als ze nat worden en met (natuurlijke) zeep worden behandeld. De vezels grijpen daarna in elkaar en vormen zo een groter geheel. Dit noem je natvilten. Over deze vrije (kunst) vorm van vilten kan je meer lezen op ons inspiratie Pinterest board over handvilten.  

Organische vormen met wolvilt kunst object natvilten

Met de hand of machinaal.
Met handvilten of natvilten kan je prachtige vormen en kleuren combineren als een kunstvorm of je kan het omvormen tot een gebruiksartikel. Je kan goed zien dat de grillige en organische vormen nog een groot contrast vormen met de strakke vormen van de vilten Westerman Bags tassen. Dat komt omdat wij ons vilt inkopen bij een vilterij. Daar wordt de vilt machinaal gevilt en vormt zo een strakke lap stof. Het proces is precies gelijk aan handvatten, alleen wordt een groot deel van het proces gedaan door een machine. Dit vilt komt in grote rollen van 2 meter breed aan in ons atelier en vormen zo de basis van elk ontwerp. 

Rollen machinaal gevilte wolvilt in ons atelier

 

Natuurlijk vs synthetisch

Waarvan zijn de goedkope vilten hoesjes gemaakt? Van plastic! Want ook kunststof vezels kan je vervilten. Synthestisch vilt is gemaakt van polyester of acryl. Dit is niet biologisch afbreekbaar en als je hoesje afval is geworden, zal het voor altijd afval zijn. Wordt het niet verzameld op een vuilnisbelt dan komt het in de plastic soup terecht. Wol daarentegen komt van een schaap; een hernieuwbare bron want een schaap maakt immers steeds weer nieuwe wol aan. De basiskleuren van onze collectie zijn 100% biologisch afbreekbaar; ze zijn gemaakt van pure wol, zonder verfstoffen. 

Een tussenvorm is polyester vilt; dit synthetische vilt wordt gemaakt van gerecycled materiaal, zoals petflessen. Ik ben al jaren fan van Patagonia; zij begonnen als kledingmerk al in de jaren 90 met het gebruiken gerecyclede pet flessen voor hun fleeces en hebben sinds kort ook een kledinglijn van gerecycled wol. 

 

 Wat maakt wol zo kostbaar?

Het scheren van schapen is een tijdrovende klus. Ook is er relatief veel oppervlakte (lees grasland) nodig per eenheid wol. De vraag naar wol is de afgelopen jaren enorm gestegen, dat heeft de toch al hoge prijs nog meer opgedreven. 

De uitdaging voor Westerman Bags!

Wij herkennen hierin onze uitdaging; ons streven naar een goed product. Want een materiaal zo kostbaar en mooi als wolvilt, verdient alleen een doordacht ontwerp en functioneel product zodat de bijzondere eigenschappen van de wol maximaal tot zijn recht kunnen komen. 

translation missing: nl.blogs.article.read_more