3 Tips voor meer verkopen en reviews op Etsy

3 Tips voor meer verkopen en reviews op Etsy

Hoi creatieve ondernemer & Etsy fan. In deze blog deel ik 3 super tips met je die mijn Etsy winkel direct een boost gaven in likes, verkopen en reviews. Heb je net een Etsy winkel geopend of heb je al een tijdje een winkel maar nog maar weinig verkopen, dan zijn deze aanpassingen de eerste stappen om te zetten om verkopen te genereren. 

Denk je nu, wat is Etsy eigenlijk en waarom zou ik via Etsy willen verkopen? Lees dan eerst dit blogbericht over internationaal verkopen via Etsy

--> Laat me hieronder in de opmerkingen weten wat je gaat verkopen of wat je verkoopt in jouw Etsy shop en en wat jouw doelen zijn met jouw Etsy shop, leuk om erover te praten!! 

Laat jouw specialisme zien

  1. De kans is groot dat er vele andere verkopers zijn met producten die lijken op die van jou. Met een paar foto’s en leuke omschrijving kom je er dus niet. Je moet opvallen en uniek zijn om binnen jouw niche gevonden te worden. Als er in jouw markt veel concurrentie is zoek dan een andere invalshoek om toch speciaal te zijn. Als je bijvoorbeeld dekens verkoopt kom je met de zoekterm “dekens” op pagina 20. Doe onderzoek naar een specialisme en de termen en woorden die daar bij horen.  Dan maak je er bijvoorbeeld '100% wollen dekens' van, of 'biologische dekens”. Wees niet bang om hiermee klanten te verliezen. Door je doelgroep de specificeren bereik je juist meer mensen en kan je ook je collectie aanpassen aan de vraag van jouw niche doelgroep door hier iets speciaals voor te doen. Dat levert betere vindbaarheid, zichtbaarheid en verkopen op dan wanneer je probeert iedereen te pleasen. 

Etsy krijgt graag bevestiging dat je bezoekers en klanten je items waarderen en Etsy al je hoger ranken als je goede reviews hebt en terugkerende klanten. Hoe bereik je dat?

  1. Vraag om een review op een manier die bij jou past, door middel van een flyer bij de verzending of een tekst in de verzendbevestiging. Hoewel je geen korting mag geven in ruil voor een review kan je wel om een review vragen en een kortingscoupon aanbieden. Dit helpt je om een review te krijgen en zo komen bezoekers weer terug in je winkel. Leg hier niet te veel nadruk op want de grens naar irritatie is dun. Hou ook de mogelijkheid open om feedback te ontvangen want van suggesties en feedback kan je leren. Het helpt je om gericht verbeteringen aan te brengen.  
Meer verkopen op Etsy door meer reviews
  1. Maak indruk je op je klant, meer dan focus op meer verkopen. Hoe kan je waar de toevoegen voor je klant? Verras de klant met iets extra’s. Dit fotografeer je niet. Het is iets heel kleins, een weggever die past bij je shop assortiment, een mooie flyer, een kaart. Deel tips met je klant hoe de verpakking hergebruikt kan worden. Op deze manier lever je wat je klant verwacht, en meer. Zo zorg je ervoor dat jouw klant zo verrast is dat ze het aan hun vrienden vertellen én komen ze terugkomen naar je shop.   

—> Wil je meer de diepte in met de aanpassingen in je Etsy winkel, download dan hier mijn GRATIS Etsy SEO checklist. (link volgt)

—> Iedere 6 weken geef ik een GRATIS online workshop over ondernemen met Etsy en Shopify met de mogelijkheid om vragen te stellen. Schrijf je daarvoor in op mijn nieuwsbrief via de pop up.

--> Wil je weten hoe het werkt in mijn Etsy shop waar ik tassen en hoezen verkoop van wolvilt? Met deze link ga je direct naar de pagina op Etsy waar mijn meer dan 740 positieve reviews staan.

Voor vragen en suggesties of gewoon een leuke babbel ben ik altijd bereikbaar via email, Whatsapp of boek direct een Zoomsessie via mijn online kalender.

 

Annemieke Jagat Prem XO 

Terug naar blog

2 reacties

Hallo, ik las net dat je om de 6 weken een workshop geeft over Etsy. Kun je zeggen waar ik mij op kan geven.

Groetjes Benieta

B van der Vliet

Hallo, ik las net dat je om de 6 weken een workshop geeft over Etsy. Kun je zeggen waar ik mij op kan geven.

Groetjes Benieta

B van der Vliet

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.