Duurzaamheid missie  - afvalvrij in 2025

Duurzaamheid missie - afvalvrij in 2025

Duurzaamheid is letterlijk de rode draad door mijn bedrijf Westerman tassen. Het verbindt doordachte ontwerpen, natuurlijk materiaal gebruik (wolvilt) en een heldere visie .. naar een toekomst met minder (geen!) afval en meer eerlijke arbeid. In al mijn wol vilten ontwerpen zit dan ook een "rode draad", de verbindende factor tussen ontwerp, duurzaamheid en jij als gelukkige eindgebruiker!

Vilten bloempot cactus planthouder wol vilt

Ik neem je graag mee op reis naar 2025. Naar een gezonde en groene wereld waar ruimte is voor mensen en natuur. Om dat te kunnen doen ben ik permanent bezig met het verduurzamen van mijn bedrijf en het verminderen van de ecologische voetafdruk. Bij iedere keuze die ik maak, staat het verminderen van afval en uitstoot voorop. 

Dat is waar ik mij voor inzet, bij elke stap die ik zet als mens, als Westerman Bags eigenaar en bij elke hoes die ik naai.

 Handen rode draad hoesje vilt en leer

Westerman bags Green Steps green heart logo

 

* Afval verminderen: Zero Waste in 2025!

Verpakkingsmateriaal is een grote doorn in mijn oog. Als ik zelf iets online bestel, wat nu in tijden van Corona al helemaal onvermijdelijk is, kijk ik met vrees uit naar de verpakking. Vaak is het plastic of papier met heel veel plastic tape. Goed verpakken is een must, want wat heb je aan een beschadigd product? De uitdaging ligt in het gebruik van zo min mogelijk verpakkingsmateriaal én zoveel als mogelijk gerecycled, onbedrukt en ongebleekt papier en karton. Mijn vilten tassen en hoezen zijn gelukkig niet zo gevoelig voor transportschade maar moeten evengoed verpakt worden als ze met de post meegaan. Daarvoor gebruik ik 90% gerecycled bruin karton zonder opdruk. het doel van mijn verpakkingen is dat je  prima nog een paar keer kan gebruiken voordat het naar de papierrecycling gaat.

Inmiddels wordt op kleine schaal mijn wolvilt restanten gebruikt door creatieve moeders, buitenschoolse opvang en op de Vrije School. De kleine stukjes kunnen met een stevige zig zag aan elkaar worden gezet en dan kan je er bijvoorbeeld zooltjes van maken voor onder sloffen, en kniestukken voor op je spijkerbroek. Als je er kleine rondjes van knipt kan je ze met dubbelzijdig tape onder de stoel en tafelpoten plakken zodat ze geluid en krasloos door je kamer of klaslokaal kunnen bewegen. 

Wolvilt tassen en hoezen snijstukken

 

I Go Green, jij ook? Ik maak steeds weer kleine en grote keuzes om afval te verminderen. Mijn doel: In 2025 produceert Westerman Bags geen afval meer! Heb jij een idee wat je kan doen met kleine stukjes leer, garen of vilt? Laat het me weten!

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.