Een duurzaam hoesje voor Fairphone 3 - Westerman Bags vilten tassen en hoezen. Dutch Design.

Een duurzaam hoesje voor Fairphone 3

De nieuwste versie van de eerlijke telefoon “Fairphone” is sinds eind 2019 op de markt. Ken je het concept Fairphone al? Scroll dan snel door om te lezen welke duurzame hoesjes er verkrijgbaar zijn voor Fairphone. 

Supersympathiek van Fairphone: Ik heb de eer gehad om de Fairphone 3 een aantal weken te testen. Zo heb ik mijn vilten hoesjes  voor de Fairphone 3 precies op maat kunnen maken en ik kon natuurlijk eens ervaren hoe de Fairphone in het echt werkt. Ik was heel erg aangenaam verrast door het gemak, de grootte en de kwaliteit van het scherm. Maar voordat ik nu meteen mijn hoesjes ga aanprijzen voor de Fairphone, wil je misschien eerst weten wat Fairphone nou eigenlijk is.

Fairphone 3 wallet hoes van vilt

 

Wat is Fairphone?

What’s in a name - het is een Fair-Phone. Kan dat? Een “eerlijke” smartphone? Dat was wel mijn eerste gedachte toen ik hier over hoorde. Ik maak sinds de allereerste versie van de Fairphone hoesje voor deze eerlijke telefoon. Het was een hit; Westerman Bags en Fairphone bleken een perfecte combinatie omdat we duurzaamheid, transparantie en Dutch Design hoog in het vaandel hebben staan. 

Fairphone leren kennen in 3 stappen.

  • Inzicht & betrokkenheid: De Fairphone is ontwikkeld voor mensen die inzicht willen hebben in het productieproces van hun telefoon. Waarom zou je dat willen? De productie van een smartphone zit van begin tot eind boordevol oneerlijke praktijken. Fairphone wil deze industrie van binnenuit veranderen door een stem te geven aan iedereen die begaan is met de manier waarop producten gemaakt worden. Het productieproces is minstens zo belangrijkk als de telefoon zélf.
  • Modern & volledig: De Fairphone 3 heeft alles wat je van een smartphone verwacht en nog veel meer. Want Fairphone gebruikt materialen die beter zijn voor de planeet en verbetert de werkomstandigheden van de makers van jouw telefoon. Omdat het ook uitmaakt hoe je telefoon gemaakt wordt.
  • Fair & verandering: Fairphone wil een positieve impact maken. Fairphone plaatst mensen en de aarde voorop; ze geven om mensenrechten en het welzijn van arbeiders. Bij de ontwikkeling en productie van de Fairphone wordt het klimaat en het kwetsbare ecosysteem van onze planeet (waar we maar 1 van hebben!) gespaard door het reduceren en benutten van afval.

Ben je geïnspireerd en overweeg je ook een Fairphone aan te schaffen? Dat kan via de website van Fairphone zelf, https://shop.fairphone.com/nl/ of via een aantal telefoon providers in combinatie met een abonnement zoals BEN en KPN.

Vilt en Fairphone, het is echt een perfecte combinatie. In de ontwerpen van mijn telefoonhoesjes gebruik ik wolvilt wat gemaakt is van 100% puur wol. Het is een natuurproduct zonder plastics en vormt daarmee een prachtige parallel met de duurzame Fairphone. Al mijn hoesjes worden in Nederland gemaakt, in een overzichtelijk en persoonlijk productie proces.

Wallet hoes vilt wolvilt voor Fairphone 3

Fairphone wallet met vilt en leer

 De “wallethoes” is al jaren een bestseller omdat je daarmee zo handig in één greep je telefoon en pasjes bij elkaar hebt. Deze hoes heeft een plantaardig gelooid leren sluiting, dat is leer met een zo klein mogelijke milieu impact omdat het niet met zware metalen is gelooid. 

Fairphone 3 hoesje uit Nederland van wolvilt 

Reactie van een klant uit Amsterdam: “Heel mooi hoesje dat precies om de Fairphone past. De telefoon zit stevig in het hoesje, is dus veilig opgeborgen. De afwerking is prachtig. Vooral de naad bij de overgang van het geel naar het grijs is mooi. EN de twee rode accenten, daar val ik op.”

 

Terug naar blog

2 reacties

Klopt het dat ik de fairphone hoesjes niet in de webshop zie staan? Hoe kan ik er een bestellen?

Karlijn

Hoi, waar komt de wol vandaan?
Groet, Anne

Anne

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.